Понеділок, 20.05.2024, 10:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Січень » 29
Відповідно до ст.34 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення щодо припинення юридичної особи заявник повинен подати (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстраторові оригінал або нотаріально засвідчену копію рішення засновників (учасників) або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи. У випадках, встановлених законом, крім документів, що передбачені частиною першою статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» додатково подається документ, який підтверджує одержання згоди відповідних державних органів на припинення юридичної особи. У разі припинення юридичної особи шляхом злиття або приєднання рішення щодо припинення юридичної особи підписується уповноваженими особами юридичної особи або юридичних осіб, що припиняються, та юридичної особи - правонаступника. Державному реєстр ... Читати далі »
Переглядів: 735 | Додав: reestrator | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до статті 33 Закону України «Про оренду землі» по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов’язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі). Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов’язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі. До листа-повідомлення про поновлення договору оренди землі орендар додає проект додаткової угоди. При поновленні договору оренди землі його умови можуть бути змінені за згодою сторін. У разі недосягнення домовленості щодо орендної плати та інших істотних умов договору переважне право орендаря на укладення договору оренди землі припиняється. Орендодавець у місячний термін розгля ... Читати далі »
Переглядів: 746 | Додав: reestrator | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

Договір оренди землі – це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку у відповідності до умов договору та вимог земельного законодавства. Статтею 6 Закону України «Про оренду землі» визначено, що право оренди земельної ділянки підлягає державній реєстрації відповідно до закону. Істотні умови, які повинні бути обов’язково відображені в договорі оренди землі: Істотними умовами договору оренди є (стаття 15 Закону України «Про оренду землі»): - об’єкт оренди (тобто земельна ділянка з визначенням її кадастрового номера, місця розташування, розміру земельної ділянки); - строк дії договору (строк дії договору визначається сторонами договору, але він не може перевищувати 50 років); - орендна плата (із зазначеням її розміру, індексації, форм платежу, строків, порядку її внесення і перегляду, доцільно визначати відповідальність за несп ... Читати далі »
Переглядів: 503 | Додав: reestrator | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

Відомості про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження можна отримати у рубриці «Державний реєстр речових прав на нерухоме майно» → «Пошук інформації в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно». Також наголошуємо, що фізичні та юридичні особи можуть отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за об'єктом нерухомого майна в паперовій формі шляхом подання органам державної реєстрації прав та нотаріусам заяви особисто або пересилання поштою. Звертаємо увагу! Послуга «Пошук інформації в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно», яка надається через офіційний веб-сайт Укрдержреєстру, працює в тестовому режимі, у ході якого відбувається виявлення та усунення технічних недоліків функціонування даного електронного сервісу. Кабінет міністрів ухвалив порядок доступу до майнових реєстрів, який дає можливість кожному українцю отримати інформацію про власників нерухомого майна. Так, Уряд сьогодні прийняв порядок доступу до ма ... Читати далі »
Переглядів: 971 | Додав: reestrator | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Друзі сайту