Понеділок, 20.05.2024, 06:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Березень » 03
Щодо змін у законодавстві про оренду землі 12 лютого 2015 року Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект №1580 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)". Вищезазначеним законопроектом передбачено внесення змін до деяких законодавчих актів, які стосуються оренди землі, а саме: - у Земельному кодексі України у статті 22 пункт "а" частини третьої буде доповнено словами "фермерського господарства"; текст статті 33 буде викладено в такій редакції "1. Земельні ділянки, призначені для ведення особистого селянського господарства, можуть передаватися громадянами у користування юридичним особам України і використовуватися ними для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства без зміни цільового призначення цих земельних ділянок"; у статті 93 частину четверту буде викладено в такій редакції "4. Строк оренди земельної ділянки не може перевищувати 50 років”; доповнено частин ... Читати далі »
Переглядів: 605 | Додав: reestrator | Дата: 03.03.2015 | Коментарі (0)

Вимоги щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу Згідно до Вимог щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу, найменування юридичної особи повинно містити інформацію про її організаційно-правову форму (крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів, установ) та назву. Назва юридичної особи може складатися з власної назви юридичної особи, а також містити інформацію щодо мети діяльності, виду, способу утворення, залежності юридичної особи та інших відомостей згідно з вимогами до найменування окремих організаційно-правових форм юридичних осіб, установлених Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України та законами України. Назва юридичної особи не може містити посилання на організаційно-правову форму. Юридична особа може мати, крім повного найменування, скорочене найменування. Найменування юри ... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: reestrator | Дата: 03.03.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до ст.14 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” передача реєстраційних справ здійснюється в разі: -зміни місцезнаходження юридичної особи, зміни місця проживання фізичної особи - підприємця, якщо нове місцезнаходження юридичної особи або місце проживання фізичної особи – підприємця розташоване на території іншої адміністративно-територіальної одиниці; - утворення, зміни меж або ліквідації адміністративно-територіальної одиниці. Передача реєстраційних справ здійснюється на підставі державної реєстрації відповідних змін до установчих документів юридичної особи або державної реєстрації зміни місця проживання фізичної особи - підприємця. Передача реєстраційних справ, здійснюється лише на підставі відповідного рішення органу, який наділений відповідними повноваженнями. Державний реєстратор протягом десяти робочих днів з дати державної реєстрації зміни місцезнаходження юридичної особи, зміни місця проживання фізичної осо ... Читати далі »
Переглядів: 372 | Додав: reestrator | Дата: 03.03.2015 | Коментарі (0)

Увага! Змінено реквізити рахунків для сплати держмита у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Починаючи з 09 лютого 2015 року зарахування коштів за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (державне мито) здійснюється на рахунки за кодом класифікації доходів бюджету 22012600 "Адміністративний збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень". До приведення норм Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" із нормами, визначеними положеннями Бюджетного кодексу України, призначення платежів залишаються без змін: державне мито за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Рахунки за кодами класифікації доходів бюджету 22090600 "Державне мито за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно; за державну реєстрацію іншого речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно" з 09 лютого 2015 року закриті. Додатк ... Читати далі »
Переглядів: 368 | Додав: reestrator | Дата: 03.03.2015 | Коментарі (0)

ПОСТАНОВА Верховної Ради України Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція) Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція) (реєстр. № 1580), поданий Кабінетом Міністрів України. 2. Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні. Голова Верховної Ради України В. ГРОЙСМАН м. Київ 25 грудня 2014 року № 55-VIII Метою законопроекту (реєстр.№1580) є дерегуляція господарської діяльності, що дасть можливість Україні підвищити позицію у рейтингу Doing Business. Зокрема, пропонується привести законодавство в окремих сфер ... Читати далі »
Переглядів: 494 | Додав: reestrator | Дата: 03.03.2015 | Коментарі (0)

25 липня 2014 року Міністерством юстиції України прийнято наказ № 1218/5 «Про запровадження пілотного проекту щодо подання документів для проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є Вінницька та Київська області, незалежно від їх місцезнаходження/місця проживання у межах цих областей», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 липня 2014 року за № 875/25652. Згідно з цим наказом у Вінницькій та Київській областях запроваджується пілотний проект щодо подання документів для проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є Вінницька та Київська області, незалежно від їх місцезнаходження/місця проживання у межах цих областей. У рамках зазначеного пілотного проекту заявники отримають можливість: подавати документи для проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, місцезнаходженням/місцем прожив ... Читати далі »
Переглядів: 375 | Додав: reestrator | Дата: 03.03.2015 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Друзі сайту