Середа, 08.05.2024, 18:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Архів матеріалів

Інформаційне повідомлення для юридичних осіб України стосовно законодавчих нововведень щодо подання даних про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів)

 

        Законодавство України передбачає, що всі юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, зобов’язані до 25 травня 2015 року подати державному реєстратору інформацію про своїх кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи (далі – Бенефіціари). Така вимога не стосується представництв. 

        Бенефіціар - фізична особа, яка (а) самостійно чи через своїх представників (номінальних власників, агентів) має можливість здійснювати вирішальний вплив на діяльність юридичної особи, або (б) яка напряму чи опосередковано (через номінальних власників, агентів) володіє часткою (акціями) ... Читати далі »

Переглядів: 408 | Додав: reestrator | Дата: 08.09.2015 | Коментарі (0)

Законом України від 12.02.2015 р. № 191-УІІІ «Про внесення змін до деякий законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» , який набрав чинності 05 квітня 2015 року, внесено зміни до Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2013 року № 868. Вказаним Законом розширено коло суб’єктів , яким надано повноваження з прийому та видачі документів у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, а саме: посадовим особам органів місцевого самоврядування, адміністраторам ЦНАП, нотаріусам. З метою якісного і своєчасного виконання вимог вказаного закону вважаю за необхідне: 1.  Повідомити органи місцевого самоврядування про необхідність визначення осіб, які будуть здійснювати прийом та видачу документів у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 22 липня 2015 року № 1282/5 «Про затвердження Квал ... Читати далі »
Переглядів: 609 | Додав: reestrator | Дата: 12.08.2015 | Коментарі (0)

У рамках реформ забезпечено відкритий доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 8 квітня запущено систему надання електронних онлайн сервісів. Зареєструвати бізнес та отримати необхідну довідку, витяг або виписку можна на оновленому сайті Мін′юсту в режимі онлайн. З початку роботи через систему надання онлайн сервісів на оновленому сайті Мін’юсту було видано понад 12 тис. електронних довідок. Кількість запитів у окремі дні сягала 600. Для полегшення ведення бізнесу в аграрних регіонах з 1 квітня право проводити реєстрацію договорів оренди земельних ділянок сільгосппризначення було надане нотаріусам, які активно підключились до цього процесу. Крім того, Мін’юст розробив 2 законодавчі акти, які вдосконалюють процедури примусового виконання рішень та запроваджують змішану систему. Їх підтримав Уряд та Рада з питань судової реформи при Президентові. Мін’юст підготував 2 проекти законів для спро ... Читати далі »
Переглядів: 412 | Додав: reestrator | Дата: 03.08.2015 | Коментарі (0)

21 травня 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 475-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про внесення кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи » (набирає чинності 26 травня 2015 року), яким серед іншого передбачено такі нововведення: 1. Щодо новостворених юридичних осіб: 1) до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи включається інформація про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) (бенефіціарних власників (контролерів)) юридичної особи, у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) (бенефіціарних власників контролерів)) її учасника (засновника), якщо учасник (засновник) – юридична особа (абзац другий підпункт 2 пункту1); 2) інформація про кінцевого бенефіціарного власника (контролера), у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) її учасника (засновника), якщо учасник (засновник) – юридична особа не включається до реєстраційної картки для проведення державної реєстрації ... Читати далі »
Переглядів: 583 | Додав: reestrator | Дата: 03.08.2015 | Коментарі (0)

06 березня 2015 року набув чинності наказ Міністерства юстиції України від 27 лютого 2015 року № 282/5 «Про запровадження пілотних проектів у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у деяких територіальних органах Міністерства юстиції України», зареєстрований в міністерстві юстиції України 27 лютого 2015 року за №229/26674, відповідно до якого з 20.03.2015 року запроваджено пілотний проект «ЕКСТЕРИТОРІАЛЬНІСТЬ» у Головному територіальному управлінні юстиції у м. Києві, Івано-Франківському міському управлінні юстиції та калуському міськрайонному управлінні юстиції Івано-Франківської області. Крім того, звертаємо увагу, що пілотний проект «Екстериторіальність» полягає в поданні документів для проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців незалежно від місцезнаходження/місця проживання цих осіб, у межах усього переліку адміністративно-територіальних одиниць, у яких запроваджено реалізацію цього пілотного проекту (територіальні ... Читати далі »
Переглядів: 324 | Додав: reestrator | Дата: 03.08.2015 | Коментарі (0)

Міністерством юстиції України 31.03.2015 прийнято наказ № 466/5 "Про деякі питання надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", яким затверджено: Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців; Порядок отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України.       Цим же наказом Міністерства юстиції визначено, що: виписки, витяги та довідки в паперовій та електронній формах відповідно до Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" мають однакову юридичну силу; Відтепер, фізичні та юридичні особи мають змогу отримувати відомості з єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців за допомогою «Онлайн-сервісу» на сайті Міністерства юстиції України www.new.minj ... Читати далі »
Переглядів: 568 | Додав: reestrator | Дата: 03.08.2015 | Коментарі (1)

Наказом Міністерства юстиції України затверджено Порядок отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України . Згідно документа, як пояснив начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь необхідно укладення договорів про доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

 За пунктом 1 Порядку він визначає умови та підстави для отримання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України та їх посадовими особами (далі - користувач) відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців в електронній формі з метою здійснення ними повноважень, визначених законом.

 Відповідно до п.2 Поряд ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: reestrator | Дата: 27.07.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (наділі - Закон)нотаріусів- як державних, так і приватних - уповноважено здійснювати державну реєстрацію договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення. А відтак із заявою про державну реєстрацію оренди такої ділянки можна звертатися як її власнику, так і набувачу похідних прав (орендарю чи іншому користувачу)не тількидо реєстраційної служби територіального управління юстиції, а йдо нотаріусівза місцем знаходження цього нерухомого майна. Серед переваг таких нововведень є перш за все пришвидшення та спрощення порядку державної реєстрації прав оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Завдяки цьому громадяни зможуть самостійно обирати: звертатися їм ... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: reestrator | Дата: 27.07.2015 | Коментарі (0)

Законом України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування земельних ділянок та їх державної реєстрації на підставі документації із землеустрою, розробленої до 2013 року» установлено, що у разі, якщо до 1 січня 2013 року була розроблена технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку, на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про надання або передачу земельної ділянки у власність або надання в користування, у тому числі на умовах оренди, формування земельної ділянки як об’єкта цивільних прав, крім випадків, визначених статтею

... Читати далі »

Переглядів: 413 | Додав: reestrator | Дата: 27.07.2015 | Коментарі (0)

14 жовтня 2014 року на вимогу Європейського Союзу Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів». Закон набув чинності 25 жовтня 2014 року. Він передбачає внесення відомостей щодо кінцевих бенефіціарів (вигодонабувачів) підприємств до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

 Відповідно до цього закону засновники/підписанти мали до 25 ... Читати далі »

Переглядів: 460 | Додав: reestrator | Дата: 09.07.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 14 15 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Друзі сайту