Понеділок, 20.05.2024, 05:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Архів матеріалів
Міністерство юстиції запроваджує нові стандарти надання реєстраційних послуг. З квітня отримати усі необхідні дані у вигляді витягів, довідок чи виписок можна буде в електронній формі, не виходячи з дому. Про це, презентуючи електронні сервіси у сфері державної реєстрації в Кабінеті Міністрів, повідомив Міністр юстиції Павло Петренко. «Після запровадження нових електронних сервісів, громадянам не потрібно буде витрачати час у чергах, знаходити посередників серед державних службовців, щоб отримати ту чи іншу довідку. Всі ці сервіси можна буде отримати через Інтернет у себе вдома чи на роботі, зайшовши на сайт Міністерства юстиції і оплативши цю послугу своєю платіжною карткою», - зазначив Міністр юстиції. За його словами, згідно з прийнятими законодавчими актами усі сформовані електронною системою документи мають такий самий офіційний статус, як і їх паперові аналоги з підписом і печаткою реєстратора. Кожному електронному документу буде присвоєно унікальний номер. За ним в електро ... Читати далі »
Переглядів: 409 | Додав: reestrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

Міністерство юстиції України запроваджує он-лайнсервіси у рамках реформування реєстраційної служби. План реформування системи державної реєстрації презентували громадськості в Міністерстві юстиції України у вівторок, 10 березня, у ході засідання «круглого столу». За словами першого заступника міністра юстиції України Наталії Севостьянової, Державна реєстраційна служба є однією з найбільш контактних по відношенню до громадян – понад 1,5 млн. контактів щороку. Постійні скарги щодо корумпованості, черг та безпідставних відмов у здійсненні реєстраційних дій, на жаль, стали звичними для системи. «Побороти корупцію в сфері реєстрації можна лише відокремивши особу, яка ухвалює рішення, безпосередньо від громадянина, який подає документи до реєстраційної служби» - підкреслила вона. Наталія Севостьянова повідомила, що мова йде про досвід Грузії у системі реєстраціїі з застосуванням системи фронт- табек-офісу. В фронт-офісі лише приймаються та обробляються документи, а в бек-офісі ухвалюється ... Читати далі »
Переглядів: 465 | Додав: reestrator | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

25.03.2015 р. набули чинності важливі зміни до ЗУ "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяження" ( ЗУ "Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення" від 05.03.2015 р.). ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення Верховна Рада України постановляє: I. Внести зміни до таких законів України: 1. У Законі України "Про нотаріат" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., № 39, ст. 383; 2013 р., № 23, ст. 224, № 33, ст. 436; 2014 р., № 23, ст. 876): 1) частину першу статті 3 доповнити словами "а також здійснює функції державного реєстратора прав на нерухоме майно у порядку та випадках, встановлених Законом України "Про державну реєстрацію речових прав на не ... Читати далі »
Переглядів: 824 | Додав: reestrator | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

Прийнятий Верховною Радою України законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» (проект № 1580) прибрав необхідність підпису реєстратора під виписками, довідками та витягами.

Існуюча ситуація

Минулого року органами юстиції в Україні було видано понад 1 млн 300 тисяч різного роду довідок, витягів та виписок. За статистикою на цю роботу припад ... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: reestrator | Дата: 17.03.2015 | Коментарі (0)

В Міністерстві юстиції України презентовано Покроковий план реформування системи державної реєстрації речових прав на нерухомість та бізнесу.

«ЕКСТЕРИТОРІАЛЬНІСТЬ»

Нині, підприємці у Київській та Вінницькій областях - територіях де запроваджено цей проект - мають можливість подавати документи на реєстрацію в будь-якому офісі реєстрації у межах цих регіонів.

... Читати далі »

Переглядів: 390 | Додав: reestrator | Дата: 17.03.2015 | Коментарі (0)

05 березня 2015 (За-241) Верховною радою України ухвалений законопроект № 0944 від 27.11.2014 щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Проблематика:

З 01 січня 2013 року діє нова система реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Право власності виникає з моменту обов’язкової державної реєстрації цих прав ... Читати далі »

Переглядів: 358 | Додав: reestrator | Дата: 17.03.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до ст. 46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця проводиться у разі: 

прийняття фізичною особою - під ... Читати далі »

Переглядів: 439 | Додав: reestrator | Дата: 17.03.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до частини 5 статті 15 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі - Закон), державна реєстрація речових прав на нерухоме майно (далі – державна реєстрація прав) проводиться у строк, що не перевищує 5 робочих днів (крім випадків державної реєстрації обтяжень) з дня надходження до органу державної реєстрації прав заяви про таку реєстрацію і передбачених Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до нього, документів, необхідних для її проведення. Тобто, державна реєстрація права оренди земельної ділянки проводиться у строк, що не перевищує 5 робочих днів. 
... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: reestrator | Дата: 17.03.2015 | Коментарі (0)

До кінця року Міністерство юстиції завершить основний етап реформ надання адмінпослуг. На сферу реєстрації прав чекає перехід на електронний документообіг, спрощення процедур, а функції прийому документів будуть делеговані місцевій владі, ЦНАПам та нотаріусам. Про це в ході обговорення реформування системи державної реєстрації з професійною спільнотою та представниками громадськості повідомив Міністр юстиції Павло Петренко. «Міністерство юстиції планує до кінця року завершити основний етап реформ в галузі надання адмінпослуг. Реалізація запланованих реформ забезпечить ліквідацію черг, побутової корупції та багатьох інших проблем, які існують у процесі реєстрації бізнесу та права на нерухомість», - зазначив очільник Мін’юсту. Він також повідомив, що в подальшому Міністерство юстиції планує передати на місця як функції прийому документів, так і функції прийняття рішень. «Прийнятий парламентом законопроект № 1580 про дерегуляцію дає можливість передати функції фронт-офісу нотаріусам і ... Читати далі »
Переглядів: 644 | Додав: reestrator | Дата: 04.03.2015 | Коментарі (0)

Щодо змін у законодавстві про оренду землі 12 лютого 2015 року Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект №1580 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)". Вищезазначеним законопроектом передбачено внесення змін до деяких законодавчих актів, які стосуються оренди землі, а саме: - у Земельному кодексі України у статті 22 пункт "а" частини третьої буде доповнено словами "фермерського господарства"; текст статті 33 буде викладено в такій редакції "1. Земельні ділянки, призначені для ведення особистого селянського господарства, можуть передаватися громадянами у користування юридичним особам України і використовуватися ними для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства без зміни цільового призначення цих земельних ділянок"; у статті 93 частину четверту буде викладено в такій редакції "4. Строк оренди земельної ділянки не може перевищувати 50 років”; доповнено частин ... Читати далі »
Переглядів: 605 | Додав: reestrator | Дата: 03.03.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 14 15 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Друзі сайту